Хасково

Житейската история на Делчо от дома впечатли журито на „1000 стипендии“

Делчо Сербезов

Делчо Сербезов

След като миналата седмица излезнаха резултатите от конкурса „1000 стипендии“, станаха ясни и одобрените за втори кръг. Един от 19-те от Хасково, които ще се явяват на интервю, е Делчо Сербезов. Той е възпитаник на дом „Асен Златаров“, но от 5 месеца живее в защитеното жилище. Наесен той ще бъде в 11 клас.

Подготовката на документи не му е отнела доста време. „3-4 дни ми трябва, за да събера всичко“, разказа Делчо. Сред необходимата документация за кандидастване са автобиография, копие на ученическата книжка за срочен успех, лист с участие в състезания и конкурс и есе. В своята творба  Делчо е разказал за своя живот и неволите си в различните социални домове. Според него това е нещото, наклонило везните в негова полза. Той е кандидатсвал в екип с учител за обикновена стипендия, която е 500 лева и 200 лева кредит за книги. Ако премине успешно и интервюто, Делчо вече е помислил как ще разпредели парите. „Половината ще ги изхарча за учението си, а другите ще ги внеса в банка, за да ги използвам за квартира“, сподели момчето, което смята да кандидатсва „Социална педагогика“.

Издръжката му за храна на ден в защитеното жилище е 12.5 лева под формата на ваучер. Парите, които получава кеш на месец са 30 лева. Наскоро Делчо е подал кандидатура в местна фирма и очаква в най-скоро време да му се обадят, за да му кажат дали е одобрен. Ако започне работа, 30-те лева, които получава на месец ще му бъдат спрени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button