Регион

В Димитровград освобождават търговците от такса тротоарно право и 50% от такса сенник

Търговците, ползващи общински терени, да не заплащат такса тротоарно право за изнесени маси на открито към заведенията за хранене и развлечения от 1 април до края на годината, предлага с докладна за сесията на общинския съвет през март кметът на Димитровград Иво Димов.

Мотивите са подкрепа на малкия бизнес и за намаляване на загубите по време на пандемията от COVID-19, обяснява Димов. Това ще бъде глътка въздух за тях, като в рамките на нашите правомощия, ще търсим и други решения, които да са в подкрепа на най-засегнатите от кризата, се казва в докладната.

С допълнение към докладната кметът предлага и освобождаване с 50% от „такса сенник“, включително за зимна и лятна градина. Причината е, че заради изискванията за дистанция се налага разполагането на по-малко маси на по-голямо пространство. Мярката ще важи за търговците, които нямат изискуеми задължения към общината.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button