Регион

Мълния изпепели нива край Жълти бряг

Пожар5 дка пшеница бяха унищожени при пожар край стамболовското село Жълти бряг. Огънят бил предизвикан от мълния, която паднала върху нивата по време на вчерашния дъжд. Житният блок е собственост на местната земеделска кооперация

През изминалото денонощие огнеборците са гасили и два пожара без материални щети – в суха трева в ивайловградския квартал „Лъджа“ и в къща на фирма „Автотранспорт“ в Любимец.

На 114 произшествия са се отзовали през юни служителите на „Пожарна безопасност и спасяване“ – сочи отчетът на хасковското звено. Най-много са пожарите без материални загуби – 52, предизвикалите щети са 22. При тях са унищожени 300 дка пшеница и 70 кв.м. сгради.

Късо съединение, техническа неизправност и небрежност при боравене с открит огън са водещите причини за възникналите инциденти. В пет от случаите пожарите са пламнали по неустановени причини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button