Хасково

Над 6500 са посетили Александровската гробница

Музейният център край Александрово

Музейният център край Александрово

Над 6500 души са посетили Музейния център на тракийското изкуство край с. Александрово от началото на тази година, съобщи за Haskovo.info директорът на Регионалния исторически музей Николай Колев. Най-значителен сред тях е процентът на ученици и студенти. Увеличава се обаче броят на чужденците, посетили центъра, в който се намира копието на Александровската гробница.

От началото на годината досега те са почти 290. Сред тях има организирани групи, но и индивидуални посещения на чужденци, дошли на гости в Хасковско. „Гробницата става все по-голяма атракция за тях, наред с монумента на Св. Богородица и църквата в село Узунджово“, коментира Колев. По думите му в началото на миналото лято посещаемостта в гробницата е била по-висока, но това се дължи на гратисния период, в който входът беше безплатен.

Николай Колев

Николай Колев

От началото на тази година екскурзоводите в центъра са изнесли почти 100 беседи, а приходите от тях и от продажбите на билети надхвърлят 12 000 лв. „Успяваме да покрием разходите си“, твърди Николай Колев.

Над 1500 души са посетили Регионалния исторически музей в Хасково от началото на годината досега, информира още директорът на културната институция. „Кризата оказва своето влияние, има спад на посещенията в музея. Повечето от посетителите ни са от присъствалите на откриването на изложби“, коментира Колев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button