Избори 2021

ВМРО: Можем да бъдем полезни на хората

Кандидатите за депутати от листата на ВМРО – БНД за област Хасково посетиха местни фирми за производство и продажба на дрехи и модни аксесоари в Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград.

В разговора си с хората кандидатите затвърдиха представата си, че проблемите на местните граждани могат да бъдат решени с добра воля, труд и изменение на законовите уредби и се ангажираха да работят за промотирането на местното производство и проправянето на търговски пътеки за икономически растеж и стабилност на бизнеса. Набелязаха план за стабилно и съществено увеличаване на средните нива на работната заплата в сектора на модата, чрез устойчиви икономически политики.

Сред кандидатите за депутати бе и известната ценителка на модата и красотата Жени Калканджиева. Тя оцени по достойнство качествата на местното производство на облекла. Изключително впечатлена остана и от местния бизнес климат и възможностите, които предлага пазара за развитие на проиводството и модата в областта.

„Хората са прекрасни и изключително мили. Производствените артикули са с изключително качество и вкус, подходящи за най-изисканите подиуми по света. Смятам, че на местния бизнес му трябва само малко помощ в лансирането на произведената стока и мисля, че за това мога да бъда изключително полезна с контактите, които имам в модните среди“, заяви Жени Калканджиева.

ВМРО

Александър Сабанов, който към момента е в карантина, заяви във видеоконферентна връзка, че се е ангажирал политически и идейно за създаването на нови възможности за бизнеса в областта и да подобри чрез действията си икономическото благосъстояние на всеки един отделен човек. В допълнение Жени Калканджиева заяви също, че напълно застава зад лидера на листата Александър Сабанов и вярва, че е способен да защити местния бизнес и да доведе до неговото развитие, както вече е доказал това в други области в страната.

Представителката на местния бизнес адв. Силвия Стаматова – Маркова заяви, че в Хасковска област има голям потенциал за развитие на туризма – селски, бизнес, винен, като за целта трябва бъде подобрена и инфраструктурата в областта ни и че е избрала именно ВМРО – БНД, тъй като цялостната програма на партията е тясно свързана с нейните виждания за подпомагане и на хората и на бизнеса като цяло.

Антикризисните мерки, които са заложени в програмата на партията са насочени към облекчаване и подпомагане на бизнеса и ще бъдат изключително важни в близките години. „Няма как да не бъдеш съпричастен и да не желаеш да бъдеш част от организация, която се стреми да подпомогне семействата като всяко българско дете да има право на безплатно посещаване на ясла и детска градина, да има право на безплатни учебници и учебни помагала за всички ученици до 12-и клас, да се увеличат парите за втората година майчинство и т.н. Политика, която е насочена към подкрепа на младите семейства, към поощряването и стимулирането им да останат в държавата, към запазване на традициите и езика ни, е правилната политика, за която си струва да се борим“, заяви Силвия Стаматова – Маркова.

Антон Иванов, Недялка Иванова и Живко Проданов изразиха становището, че бизнесът в областта отдавна се нуждае от внимание и подкрепа особено във времена като настоящите, в които се изисква гъвкавост в решенията, подкрепа от страна на държавата и контакти за реализация на продукцията. Те дадоха конкретни предложения, които да помагат на бизнеса на местно ниво в Хасково, Харманли и Свиленград и заявиха, че ще работят за прилагането на тези идеи на практика.

Трябва да се обърне особено внимание на инфраструктурата в селските райони, с което да се подобрят условията за местните производители. Допълнителна помощ за местния бизнес следва да бъдат нарочно изготвени програми, които да бъдат насочени директно към личните сметки на работниците по подобие на случващото се в други страни, категорични са кандидатите за народни представители на ВМРО – БНД в Хасково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Back to top button