Спорт

Петима от Хасково в надпревара за държавната купа по ловна стрелба

ImageПетима представители на два хасковски клуба участват във финала на Държавното първенство по ловна стрелба. 65 са състезателите от цялата страна, които стрелят днес и утре на стрелбище „Диана“ край Хасково в две дисциплини – скейт и трап. Те са излъчени след два полуфинала, обясни изпълнителният директор на Федерацията по ловна стрелба Костадин Трендафилов

Подобен финал в Хасково се провежда за втори път. „Всеки път се старем да сме на различно място, за да популяризираме този спорт“, сподели Трендафилов. По думите му ловната стрелба учи на самодисциплина, концентрация и уважение към другите състезатели, макар че е един от най-скъпите спортове в света.Image

„В Хасково и региона интересът към ловната стрелба нараства“, каза домакинът и състезател в дисциплина скейт Георги Попов. Тази година във финала от Хасково участва само един представител в категория младежи, но плановете са през следващата да са поне 3-ма.

Участниците са разделени в категории жени и мъже и младежи и девойки. Най-малките състезатели са на 13-годишна възраст. Ще преминат през пет серии с по 25 изстрела, след което първите 6-ма от двете дисциплини „скейт“ и „трап“ ще бъдат класирани на финална серия за излъчване на шампиони и подгласници. Награждаването им ще е в неделния следобед.

Image Image

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button