Хасково

Оставиха в ареста турчина с римските монети, опитал да подкупи митничар с 1 500 евро

Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста 43-годишния турски гражданин, заловен на ГКПП „Капитан Андреево“ със 133 златни и сребърни монети.

Както Haskovo.info писа, на 21 март мъжът беше задържан на граничния пункт с 94 златни римски, византийски, персийски, малоазийски монети от V до XI век и 37 сребърни средновековни дирхами, всичко на стойност 40 000 лв. Турчинът се опита да подкупи митничар с 1 500 евро, след което беше арестуван.

Мъжът е закупил археологическите ценности от Турция, като за тях платил 10 000 долара. Той имал намерение да ги продаде на двойна цена в държава в Западна Европа.

Според съда от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил съответните престъпления. Отделно има реална опасност мъжът да се укрие или извърши друго престъпление. Той е заявил, че страда от заболяване, но според съда предписаното му медикаментозно лечение може да бъде приложено и в следствения арест. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Междувременно от прокуратурата повдигнаха обвинение и задържаха до 72 часа 40-годишния турски шофьор на камион, който вчера беше задържан на Капитан Андреево с рекордно количество недекларирана валута. В шофьорската кабина бяха открити 378 080 паунда на стойност 857 863 лв.

Валута

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button