Избори 2021

Представяне на кандидатите за народни представители от листата на ВМРО – БНД за Хасково

Александър Сабанов – Водач на листата на ВМРО-БНД за 29МИР-Хасково

Роден в град Силистра, завършил в УНСС гр. София, специалност ,,Маркетинг и мениджмънт” и магистър ,,Корпоративен маркетинг” в Икономически университет град Варна, владее руски и английски езици. Народен представител в 44то Народно събрание гражданската квота от парламентарната група на ,,Обединени патриоти” – ВМРО-БНД. Зам-председател е на комисията по бюджет и фананси, член на комисията по икономика, комисията по замеделие и горите. Отличава се със своята законодателна активност като вносител на над 80 законопроекта. Ангажиран с проблемите на хората, които представя под формата на над 20 въпроса пред министри и следи за тяхното решаване. Желан гост в национални медии относно експертното си мнение по въпросите свързани със финансите, икономиката и земеделието. Активен участник в състава на временните комисии ,,За разследване на неизплатени заплати на работници” ,,За сделката в ЧЕЗ” и ,,За случая със закупуването на акции от ,,Българската банка за развитие””, където се бори за обективност при вземането на решенията за отстояването на държавния интерес, както и за правата на обикновените трудещи се граждани.

Силвия Стаматова-Маркова – Бюлетина №1, преференция 102

Завършила Варненски Свободен Университет ,,Черноризец Храбър” – магистър по право и магистратура – европейска администрация и управление на проекти. По време на периода 2006г.-2011г. е заемала длъжност Технически секретар в ,,Монолит” АД, гр. Хасково. От 2011г. до 2016г. е била юрисконсулт е същата фирма. От 2016г. до днешна дата е адвокат в Адвокатска Колегия-Хасково.
Област Хасково има потенциала да се превърне в голям туристически център, но сравнително малка част от този потенциал се използва. Възможностите за туризъм в нашия край са изключително разнообразни / селски, бизнес, културен, екотуризъм, приключенски, спа и други/. В момента в областта е развит обаче предимно бизнес и транзитния туризъм. Съществуват много възможности за стартиране на нови туристически дейности. Във всички общини има огромен потенциал за различен вид туризъм. За да успеем да развием туризмът в нашия край е необходимо да се подобри цялостната инфраструктура на селищата; да се построят/пригодят повече къщи за селски туризъм; да се запазят и продължат да развиват и популяризират традиционните за района занаяти; да се подобри достъпа до интернет и до самите туристически обекти в селските райони; да се засили и подобри рекламата за региона като туристическа дестинация; да се изплозват пълните възможностите на европейските фондове за развитие на туризма в нашата областа;рекламата на региона като място за винарски туризъм също ще бъде от голямо значение. Местоположението на Област Хасково дава страхотни възможности за развитието на туризма, съчетано с неповторимата природа и културни ценности, които притежава е възможност, която може да подобри живота и съживи икономиката.

Антон Иванов – Бюлетина №1 преференция 103

Завършил е техническо образование, специалност промишлена електроника. От май 1988г. до февруари 2020г. работи като технически ръководител в ,,Елпром-Харманли” АД. Към момента е общински съветник в Общински съвет Харманли. Председател е на местната структура на ВМРО гр. Харманли и е член на централното ръководство на ВМРО-БНД.
На преден план трябва да се работи за подпомагане развитието на малките животновъдни и земеделски стопанства; за подпомагане изграждането на тържища и пазари за земеделските производители и малките общини като Харманли; за защита на родното производство, като за целта се подпомогнат българските продукти, за да станат конкурентно способни; за създаване на доброволни отряди с цел повишаване сигурността на гражданите и намаляване на престъпността; за изграждане на инфраструктура в селските райони; за премахване на всички мигрантски лагери извън населените места и ограничаването на притока на мигранти към България; за спиране упадъка на Българската армия и възстановяване боеспособността й, за да може да защита териториалната цялост на държавата.

Недялка Иванова – Бюлетина №1 преференция 104

Завършила средното си образование в Математическа гимназия, гр. Хасково. Завършила висше образование във ВПИ Благоевград, специалност предучилищна педагогика и специализация по соматопедия, в периода 1992г.-1994г. към ПУ ,,Паисий Хилендарски” и ИПКУ ,,Ан. Тошева”, гр. Стара Загора. Има 41 години стаж в сферата на образованието като учител-ст. учител. Зам. председател е на Управителния съвет в сдружение за Учителска взаимна помощ. Член е на организационния съвет ВМРО-БНД. Трети мандат е председател е на местната структура на ВМРО-БНД Хасково. В периода 2007г.-2011г. е била един мандат общински съветник.
Известно е, че по редица демографски показатели България се нарежда сред страните с най-лоши равнища в Европа и дори в света. Едва в последните няколко години тя стана тема на публичен дебат и ние от ВМРО първи заговорихме, че трябва да се вземат мерки за нейното подобряване. Една от причините за демографския срив е ниската раждаемост, намаляващият в абсолютни стойности брой на родени бебета всяка година и застаряването на населението. Да, те са факт, но това се дължи на липсата на грижа от страна на държавата към проблемите на младото семейството. Широко разпространен е проблема и с репродуктивните способности при младите двойки. Държавата трябва да укаже съдействие за безплатни инвитро процедури. Също така следва да се обърне внимание на ниското заплащане на майчинството през втората година. Детските надбавки да бъдат увеличени и да бъдат за всяко дете. Яслите и детските градини следва да бъдат безплатни, като разходите да се поемат от община и държава. Безплатни учебници и учебни помагала за децата до 12 клас. Да бъде застъпено патриотичното образование е на децата чрез въвеждане на предмет Родинознание.

Д-р Антония Радева – Бюлетина №1 преференция 105

Завършила средното си образование в Природо-математическа гимназия със засилено изучаване на чужди езици, гр. Димитровград. Завършила висше образование в Тракийски университет, гр. Стара Загора – магистър по ветеринарна медицина. От 2018г. до днешна дата практикува като ветеринарен лекар и е собственик на Зооцентър „Феникс”.
В професионален аспект се сблъсквам постоянно с проблеми, свързани с изчезнали домашни любимци, проблемите с бездомните и отровените кучета също са доста често срещани. За мен е лична кауза да се сведе до минимум броят на безстопанствените животни. Начинът за това е промени в законодателството. Огромен проблем е и изоставянето на кучета и котки в ранна възраст поради неконтролируемо заплождане. Време е звеното „Зоополиция“ да започне да функционира, не само като „черна дупка“ в бюджета.
Като майка на 2 деца, за мен е много чувствителна темата за пробойните в образованието и смятам, че трябва да се започне с преразглеждане на новоиздадените учебници. Създаването на Родителско настоятелство от нов тип, което би отговорило с невъзможността на сегашната система да се справи с насилието в училище е също нещо много важно.

Живко Проданов – Бюлетина №1 преференция 106

Завършва средно образование в ЕСПУ ,,Петър Ангелов” специалност механизатор-растениевъд. През 1990г. завършва висше образование във ВНВУ ,,Васил Левски” специалност българска филология във Велико Търново. Десет години е служител в Гранична полиция. През 2000г. получава допълнителна квалификация в Международна Полицейска Академия ,,ИЛЕЯ” в Будапещ. По настоящем работи в сферата на туризма. От 2004г. е член на ВМРО-БНД. Председател е на местната структура на ВМРО-БНД Свиленград. Три мандата е общински съветник в ОНС Свиленград.
Туризмът е един от основните приоритетни сектори за финансиране от Европейския съюз. Като собственик на къща за гости от типа на селски дом за настаняване, ще заложана своя опит и познания в областта на селския туризъм. Тази дейност разкрива начини за възобновяване на българския бит с неговите ритуали и обичаи, развитие на стабиленсемеен бизнес, създаването на работни места. Разрастването на този вид туризъм ще допринесе да се съживи и благоустрои българското село, ще разкрие начини за привличането на млади хора в обезлюдените села, ще разшири възможностите за отдих и релакс на българина. За това ще се заема с решаването на проблемите в тази област , които никак на са малко.Важно е да се мотивират собствениците, чийто имоти на село запустяват и се рушат. Дейността е свързана сфинансиране, което би се осъществило чрезподпомагане по програми на ЕС и в частност програмата „Развитие на селските райони”. Одобряването нафинансовата помощта изисква добре представени и изпълними в реално време и място проекти и е свързано с проучване, проектиране и предприемчивост.Ние, хората от този бранш знаем,че изключително болезнен е въпросът, отнасящ се допътната инфраструктура на района. За това с местните общинище търсим съвместен подход при решаването на проблема и фирми за осъществяването на общи проекти. От много важнозначение за успешното развитие на този бизнес е рекламното представяне, осъществявано отмедиите. За това на този етап е наложително едно по тясно сътрудничество и взаимодействие с туроператорските агенции, които дапопуляризират по изискан начин,както информацията за къщите за гости, така инамиращи се в околностите им исторически обекти.

Митко Батчев – Бюлетина №1 преференция 107

Завършва средно образование в Спортно училище ,,Стефан Караджа”, гр. Хасково. Завършва висшето си образование в Национална Спортна Академия ,,Васил Левски”, специалност треньор по лека атлетика и учител по физическо възпитание – ПКС II степен. През периода 1985-1988г. е национален състезател по зимни спортове и през 1988г. е първи участник в XV зимни олимпийски игри по спускане с шейни, Калгари (Канада). По време на периода 1988-1991г. е Председател на ДФС ,,Сакарски миньор” – гр. Тополовград. От 1992г. до днешна дата е старши учител по физичско възпитание и спорт в СУ ,,Д-р Петър Берон” – гр. Тополовград. Общински съветник в Общински съвет Тополовград за мандат 1999-2003г. и 2019-2023г. В първия си мандат за период от година и два месеца е бил Председател на Общински съвет Тополовград. Учредител на ВМРО – гр. Тополовград. От 1999г. до момента е Председател на общинската организация на ВМРО.
Изхождайки от желанието ми за изработване на национална стратегия и визия за бъдещето на България като държава и българите като народ, за бъдните 20, 50, 100 години, къде и какви искаме да бъдем, считам, че мога да работя и да бъда полезен като народен представител, позовавайки се на своите знания, умения и контакти в областта на образованието – необходима е нова структура и организация на учебния процес, съдържание и представяне на учебния материал.
В спорта, като начин на живот на българина – включване на национален спортен комплекс, покриване на нормативи за физическа дееспособност на учащите се от различни възрастови групи.
В здравеопазване – прилагане на стратегия и методика за повишаване на здравната култура на населението.
В областта на земеделие–като земеделски производител, имам идеи за развитие на сектора, опирайки се на опита и традициите на България от не много далечното минало.

Инж. Васил Русев – Бюлетина №1 преферренция 108

Висше образование – магистър МГРИ – Москва. Квалификация минен инженер. В периода 1982-1992г. е зам. директор / гл. Инж. МДП-ДСО ,,Редки метали”. От 1992г. до 2003г. се занимава с частен бизнес. Периода 2007-2018г. е Началник сектор ,,Регионална инфраструктура на отбраната” – МО. По време на периода 2003-2007г. е зам. кмет на Община Хасково.
На първо място, бих иницирал законодателна инициатива и предизвикване на дебат в Народното събрание за възстановяване на уранодобива с подземно излужжване в зависимост от генезиса на месторождението на Република Бъргария с оглед осигуряването на суровина за АЕЦ „Козлудуй“ и АЕЦ „Белене“, ако бъде построен, с оглед осигуряване на устойчиво произвеждане на електрическа енергия в България. Това би осигурило икономическа стабилност и енергийна независимост на страната ни и би спомогнало за цялостният просперитет на държавата.
На второ място, бих поставил въпроса и иницирал законодателни промени в управлението, администрирането и стопанисването на съществуващата недвижима собственост с отпаднала необходимост на Министерство на отбраната, с цел ефективното й използване в условията на пазарна икономика и носеща по-големи приходи в републиканския бюджет. При едно правилно и с добра грижа използване на тези военни имоти, би било възможно да се постигнат както социални, така и икономически ползи за гражданите на местно и национално ниво.

Петър Василев – Бюлетина №1 преференция 109

Завършил средното си образование в Гимназия по туризъм, гр. Хасково. Завършил висше образование в УНСС, гр. София с бакалавърска степен Икономика и магистър по Администрация и управление. Работи в частния сектор.
Сигурност за всяко населено място – малко и голямо. Да бъде осигурено 24 часово видеонаблюдение, както и физическо присъствие на доброволни отряди за осигуряване на сигурността на хората по градовете и селата. При констатиране на закононарушение доброволните отряди да осъществяват граждански арест до пристигане на представителите на Министрството на вътрешните работи. Постоянна връзка и засилени правомощия на правоохранителните органи. Сигурността подсигурява живота и здравето на хората в населените места. Тя осигурява неутрализирането и противодействието на външни и вътрешни фактори.

Ростислава Жекова – Бюлетина №1 преференция 110

Завършила магистър по право в РУ ,,Ангел Кънчев” и специализация в СУ ,,Св. Климент Охридски” по Европейско право в периода 2017г.-2018г. От 2002г. до днешна дата е Адвокат на свободна практика в Адвокатска Колегия-Хасково. Има 18годишен стаж в областта на гражданското право и радетел за защита на семейните ценности и децата. Изявена в множество кампании за намаляване на таксите за детски градини, за отмяна на Закона за социалните услуги, благотворителни каузи в подкрепа на българщината и за събиране на средства „Вяра, Традиция, Род и Родина”.
Вярвам, че човек трябва да защитава и прави това, което смята за правилно, а за мен това са децата, семейството, рода и родината. Смятам, че Ние като народ, не можем да си позволим да подхождаме наивно към темата и да чакаме някой от вън да дойде и да внесе правилно законодателство, ред и законност, още по-малко да очакваме,че това ще запази суверенитета и интересите на народа ни. Историята и опитът ни показват, че това може единствено да ни постави под чужди влияния и да ни зароби икономически и идейно. Единственият правилен път е ние сами да въведем в законите си тези правила, които ще ни направят по-добри, по- човечни и по-справедливи.
Смятам също, че не можем да си позволим да оставим всички важни въпроси единствено в ръцете на професионалните политици и смятам да бъда сега и за в бъдеще коректив на действията на партията в чиято листа присъствам, и да работя в посокана преразглеждане и кодификация на цялото законодателство касаещо децата и семействата. Ето защо смятам, че е изключително важно да се регулира законодателството, да се преразгледагрижата на държавата за децата и семействата, както и нормативната уредба, регулираща проблемите, касаещи домашно насилие и дете в риск.
Семейството е основна градивна единица на обществото ни и то следва да бъде защитавано и подпомагано на ниво държавна политика. Вярвам, че мога да работя и да бъда полезна с познанията и идеите си, именно за изграждане на тази политика и въвеждането й в законодателната уредба на страната.
Смятам, че в политиката на държавата ни съществено място трябва да заемат вярата, традициите и семейните ценности, които ни правят един народ с една родина, с един корен и с една история. Вярвам, че можем обединени, всеки със своите качества и способности, да вървим напред.

Евгения Калканджиева-Манова – Бюлетина №1 преференция 111

Родена е в гр.София, през 1975г. Завършила е висше образование степен „Бакалавър“ във ВУАРР – Пловдив, специалност „Стопанско управление“. Носителка на титлата “Мис България”, и единствената класирала се в десятката на световния конкурс „Мис Свят“. Мениджър с дългогодишен управленски опит и интереси в сферата на младежките политики и неправителствения сектор.Жени Калканджиева е основател и президент на модната агенция „Визаж“ и председател на УС на СНЦОП “Асоциация искрица живот”.
Част съм от квотата на СЕК в листата на ВМРО за кандидати за народни представители към 29-ти МИР-Хасково. Досега не съм била партийно обвързана с никоя формация. ВМРО е гласът на здравомислещия национален патриотизъм. Хората търсят опора в познатото и в стабилното. ВМРО има политическа идеология, за разлика от огромна част от формациите на българската сцена. Това показва сериозност и ангажираност, разбира се с помощта на широк граждански алианс от мислещи хора. Затова избрах да приема предизвикателството и да се включа.
Като управител на модна агенция съм свидетел на низходящо развитие и унищожаване на българското текстилно производство, ликвидация и физическо унищожение и разпад на много фирми в бранша.Загуба на основни пазари за реализацията на текстил и текстилни изделия, материали, текстилна техника, резервни части и др.Прекъсната е връзката между сектора на текстила и науката. През годините Хасковския регион като текстилен център запада. Причините са: липса на ясна държавна политика за развитие на сектора, както и за защита на местното производство; голяма обща и междуфирмена задлъжнялост на фирмите в бранша; стагнация на вътрешния пазар, ниска покупателна способност и големия сив сектор в отрасъла през целия период се оказаха непреодолими пречки, довели до неговата агония. Независимо от отчетените инвестиции в бранша в голямата си част те се оказаха кратковременни.

ВМРО

ВМРО

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Back to top button