Хасково

Ускоряват издаването на лични карти в седмицата преди изборите

Ускорено ще бъдат издавани личните документи в седмицата преди изборите на 4 април, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сектор „Български документи за самоличност“ ще работи на пълен работен ден и в събота и неделя, за да могат всички, които имат проблем с документите си, а искат да гласуват, да се снабдят с необходимите удостоверения. В събота (3 април) звената „Български документи за самоличност“ ще работят от 08:30 до 17:30 часа, а в неделя (4 април).

Хората, които нямат издадена лична карта и не притежават валидни документи имат възможност да получат удостовенение, с което да гласуват. В последната седмица преди изборите подадените вече заявления за нови лични карти ще бъдат обработвани по-бързо и ще бъде ускорено издаването им. Ако няма възможност да бъде издадена нова лична карта, ще се дава удостоверение, с което може да се упражни правото на вот.

Ето и изискванията за издаване на удостовение за гласуване:

  1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР Хасково или в РУ Димитровград, РУ Харманли, РУ Свиленград, РУ Ивайловград или в РУ Тополовград в дните от 30 март 2021 г. до 03 април 2021 г. от 08:30 ч. до 17:00 ч. и на 04 април 2021 г. от 08:30 ч. до 19:00 ч.
  2. Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите за Народно събрание се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

За улеснение на хората са открити денонощна телефонна линия и и-мейл, на които могат да се подават сигнали за нарушения или престъпления, както и да се задават въпроси: тел.: 02/90 112 98, както и на e-mail: izbori2021@mvr.bg

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button