Хасково

Обявиха нова обществена поръчка за Общия устройствен план на община Хасково

Поредна обществена поръчка за изработване на Общ устройствен план на община Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост, обявиха от кметството. Причината е, че предишната за пореден път беше отменена.

Прогнозната стойност на поръчката е 450 000 лв. без ДДС. Офертите се подават до 23 април, а отварянето на заявленията ще стане на 26 април.

Haskovo.info припомня, че през последните години на няколко пъти се обявяваха обществени поръчки за изработването на Общ устройствен план. През февруари миналата година кметът издаде заповед за прекратяване на предходната поръчка. Тя беше възложена по реда на договаряне без предварително обявление и беше прекратена поради липса на конкуренция – със само една „подходяща“ оферта. От общината започнаха подготовката на новата обществена поръчка, след като Върховният административен съд окончателно потвърди заповедта на кмета за прекратяването на предходната.

Главната цел на Общия устройствен план на общината е да създаде териториална планова основа за нейното дългосрочно устойчиво устройствено развитие в съответствие с приетите стратегически документи за регионално развитие. В Плановото му задание са представени проблемите на общината, които предстоят за решаване.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МАРИЯ
МАРИЯ
27.03.2021 21:26 21:26

ХАСКОВО ОЩЕ ДЪЛГИ , ДЪЛГИ ГОДИНИ ЩЕ ЧАКА ДА СЕ НАПРАВИ НЕЩО ИСТИНСКИ СЕРИОЗНО И ЗНАЧИМО ! БЕДНЯШКА РАБОТА !

Back to top button