Хасково

РИК – Хасково дава на прокуратурата гласуването с подвижни кутии в Баните

Сигнал до Районна прокуратура – Хасково заради гласуването с повдижни секции в Минерални бани изпраща Районната избирателна комисия.

Сигналът е постъпил днес от името на ГЕРБ – СДС и в него се посочват нарушения на Изборния кодекс, пише в решението на РИК – Хасково. Става въпрос за големия брой избиратели, подали заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия на 4 април. С предишно свое решение Районната комисия определи 3 такива секции по искане на Община Минерални бани. Броят на подалите заявления за гласуване с подвижда секция тогава беше 336.

Подаденият сигнал до РИК е от компетентността на прокуратурата, която трябва да провери автентичността на заявленията и доколко те са основателни, коментира пред Haskovo.info председателят на РИК Веселина Тенчева. В сигнала се посочва, че броят на заявилите гласуване с подвижна кутия е много голям в сравнение с предишни години и е почти 10% от всички избиратели.

Поставят се редица въпроси, свързани с евентуални закононарушения, които се нуждаят от специализирана проверка, мотивира решението си РИК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button