Регион

Жп ремонтно депо ще строят край Ябълково

Пловдивска строителна фирма ще инвестира в изграждане на локомотивно вагонно-ремонтно депо край димитровградското село Ябълково. Теренът е с площ 68 000 кв. м.

Депото ще бъде ситуирано край сега съществуващите съоръжения за товарене във вагони на добивания тук чакъл. Предвидено е да бъдат построени нови коловози, две работни халета с технологично необходимите съоръжения, сграда със складови, обслужващи и битови помещения. Очаква се в депото да бъдат открити работни места за 30 души.

Ябълково присъства в историята на железниците по българските земи повече от 150 години, след като барон Хирш строи линията от Цариград до Белово. Първата сграда на гара Ябълково е построена чак през 1922 г. До тогава тя била спирка Ябълково, която е отговаряла на норматива на тогавашното време да има поне по един пътник за двата влака, минаващи за денонощие.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button