Любопитно

Над 500 рисунки и снимки събра „Вълшебството на сезоните“ в Хасково

За десети път в Хасково се състоя национален ученически конкурс за рисунки и фотография на тема „Вълшебството на сезоните“. Организатор е Астрономическата обсерватория при Младежкия център в града.

Млади художници от 31 населени места в 19 области изпратиха 295 прекрасни рисунки на природни картини, белязани от красотата на сезоните. Журито с председател Галина Марева класира на първо място Елица Лалева от Хасково (1 – 4 клас), Дарина Николова от София (6 – 7 клас) и Биляна Герова от Варна (8 – 12 клас).

Конкурс

264 снимки на ученици от 14 населени места в 9 области от страната се конкурираха за наградите. Жури с председател доайена на фоторепортерите в региона Янко Найденов определи победителите.

При най-малките любители на фотографията на първо място се класира Селин Бекир от Кърджали със снимка на меандрите на река Арда. В категория 5 – 7 клас първенец стана Галина Йорданова от Хасково. Павлина Желязкова от Меричлери и Таня Ангелова от Варна оглавиха класацията при гимназистите. Специалната награда на хасковския астрономически клуб „Хелиос“ отива при абитуриентката Ралица Димитрова от Русе.

Поради пандемичната обстановка тази година изложба със снимки и рисунки от конкурса няма да се урежда.

„Благодарим за проявеното творчество на всички момичета и момчета от цяла България, които харесват нашия конкурс. Обичайте природата и я пазете“, казва Йоанна Кокотанекова, ръководител на хасковската Астрономическа обсерватория.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button