Хасково

РИК – Хасково разясни как се гласува с машина – ВИДЕО

Машинно гласуване на изборите за народни представители на 4 април ще се проведе във всички избирателни секции с над 300 гласоподаватели.

Районната избирателна комисия в Хасково разясни как се гласува машинно. Когато член на СИК активира машината, тя ще отпечатва нулев протокол за откриване на изборния ден. Той представлява списък с всички кандидати и преференции.

Преди гласуването на избирателя се дава една от трите специални карти, която се поставя в машината, за да се появи електронната бюлетина на екрана. Тя е разположена на три екрана, които могат да се сменят. Първо се избира партията като се натиска върху номера й, а след това се появяват и преференциите вдясно. Те са 16 на брой като изборът им не е задължителен.

След като гласоподавателят е направил своя избор, той написка бутон „Преглед“. На екрана излиза това, което е избрано и ако е направена грешка или гласуващият иска да промени избора си, той може да го направи. След това се натиска бутон „Гласуване“ и машината разпечатва разписка. Разписките се сгъват и се пускат в кутия, а гласоподавателят се подписка в списъка.

Машината не може да бъде изключена преди края на изборния ден, защото има защита срещу злоупотреби. Изисква се ПИН код и потвърждението му. След това тя калкулира резултатите.

Списък на секциите, в които ще се произведе машинно гласуванеТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button