Регион

Младежи от ГЕРБ почистиха крепостта в Минерални бани

Участниците в оборката на крепосттаМладежи от туристическия клуб към ГЕРБ в Минерални бани са почистили крепостта Св. Дух, съобщиха от пресцентъра на партията в Хасково. Инициативата е под мотото „Да запазим културното си наследство“.

В крепостта в Минерални бани преди години хората от близките села са се събирали за да отбележат големия християнски празник „Свети дух“. Историческите сведения показват, че на територията на Минерални бани е бил разположен така нареченият град Топлицос (Топлика). Археологическите разкопки са доказателство, че около минералните извори е кипял интензивен живот през различните исторически времена.

Крепостта „Свети дух“ е най-добре запазената историческа забележителност на територията на община Минерални бани. Строена е през римско време от големи каменни блокове и е служила за отбрана на селището.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
petq mileva
petq mileva
27.07.2010 19:12 19:12

Bravo na mladejite ot mgerb,tazi krepost e s tolkova bogata istoria i vmesto da bade pazena i poddarjana nikoi ne si pravi truda da ia zapazi.Privetstvam MGERB mineralni bani za tqhnia entusiazum i iniciativnost.Prodaljavaite vse taka 🙂

mitko petrov
mitko petrov
28.07.2010 3:11 3:11

bravo.. na mladejite za entusiazma im….. dano napravqt o6te mnogo takiva proqvi… za da pokajat na vsi4ki 4e MIN.Bani trabva da se opravlqva ot mladi hora s moderno mislene..za da se prevarne v istisko k*rortno seli6te s mnogo turisti… o6te vednaj pozdravleniq.

Румен
Румен
28.07.2010 8:51 8:51

браво , Златче и на другите младежи включили се в иниациативата!

анонимен
анонимен
28.07.2010 9:39 9:39

Чудесна инициатива, прекрасна идея! Браво!

petar petkov
petar petkov
28.07.2010 18:05 18:05

koi sega e nomer 1…:)))

Back to top button