Хасково

Три фирми с обекти в Хасковско се отчитат на данъчните с директна връзка

НАП ХасковоТри фирми с обекти в хасковска област имат реализирана дистанционна връзка с НАП, съобщиха за Haskovo.info от местния офис на приходната агенция.

Връзката е осъществена чрез така наречената интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. Тази система регистрира продажбите аналогично на касовите апарати и е в постоянна връзка с териториалните дирекции на НАП. Чрез автоматизираната система обектите подават ежедневно в приходната агенция отчетите на оборотите си.

Фирмите, чиито търговски обекти се отчитат онлайн на НАП в Хасково в момента, са „Mетро Кеш енд Кери“, „Билла“ и „Пени маркет“.

С последните промени в Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби в търговските обекти чрез фискални устройства беше въведено задължението от началото на 2011 г. поетапно всички търговски обекти в страната да осъществят дистанционна връзка с информационната система на НАП, припомнят от агенцията.

Важно за клиентите е да знаят, че не е данъчно нарушение ако при покупка в някои от търговските обекти, ползващи автоматизирана система за отчитане, на касата издадат бележка с надпис „системен бон“, а не „фискален бон“, уточняват от НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button