Регион

Оставиха окончателно в ареста турчина с римските монети, опитал да подкупи митничар

43-годишният турски гражданин, заловен на ГКПП „Капитан Андреево“ със 133 златни и сребърни монети, остава окончателно в ареста, съобщават от Пловдивския апелативен съд.

Както Haskovo.info писа, на 21 март мъжът беше задържан на граничния пункт с 94 златни римски, византийски, персийски, малоазийски монети от V до XI век и 37 сребърни средновековни дирхами, всичко на стойност 40 000 лв. Турчинът се опита да подкупи митничар с 1 500 евро, след което беше арестуван. Мъжът е закупил археологическите ценности от Турция, като за тях платил 10 000 долара. Той имал намерение да ги продаде на двойна цена в държава в Западна Европа.

На 24 март той беше задържан под стража от Хасковския окръжен съд. Турчинът обжалва определението пред пловдивския съд, който не уважи молбата. Според пловдивските магистрати има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button