Хасково

3 генератора дават ток на РИК при авария в изборната нощ

Пожарна и полиция затвориха преди обяд улицата до хасковската спортна зала „Дружба“.

Причината е учение за действие при спирането на електричеството в изборната нощ в залата, където се помещава Районната избирателна комисия с Информационно обслужване. Ако стане авария в нощта, когато секциите от областта предават изборните книжа, от пожарната ще осигурят 3 генератора за ток. Единият ще захранва компютрите на Информационно обслужване, вторият ще е за осветлението в залата, а третият – за РИК.

В залата са взети мерки за спазването на социална дистанция, като през разстояние са наредени столове и маси, предвидени са и коридори за еднопосочно движение. На паркинга до залата се очаква да бъдат разположени шатри, под които ще изчакват членовете на секциите.

Малко преди учението в Хасково екипи на пожарната изгасиха горяща къща в стамболовското село Силен. При инцидента няма пострадали.

Подобни учения на пожарната се провеждат преди всички избори в Хасковско. Досега обаче РИК се помещаваше в сградата на Бизнесцентъра.

Междувременно противопожарният хидрант до зала „Дружба“ е изкривен и има нужда от ремонт. От пожарната обаче казаха, че той все още работи и може да бъде използван при нужда.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тодор обича Живко
Тодор обича Живко
31.03.2021 14:19 14:19

Последната снимка е култува.Прибере коремите и си изкарайте ръцете от гащите.

гост
гост
31.03.2021 20:46 20:46

Чешат си макарите на първа линия.

Back to top button