Хасково

Училищата без пари за ремонти от общината това лято

Ремонт със собствени средства започна и в ученическите общежития

Ремонт със собствени средства започна и в ученическите общежития

Заради кризата това лято община Хасково няма да дава пари за основни ремонти на общински училища, съобщи заместник- кметът Нели Станева. Школата могат да извършат ремонтни дейности само в рамките на делегираните си бюджети, уточни тя. 

В някои от училищата вече се правят подобрения, установи проверка на Haskovo.info. В едно от най-големите общински училища – „Христо Смирненски“ от собствени средства се ремонтират 6 класни стаи на първия етаж. Подменя се подовата настилка, новата ще е ламиниран паркет. Стените ще бъдат боядисани с латекс. Общата стойност на ремонта е 10 000 лв, съобщи изпълняващата длъжността директор Таня Павлова. В отремонтираните класни стаи на 15 септември ще влязат новите 125 първокласници и децата от подготвителна група.

В хасковската природо-математическа гимназия през август ще направят ремонт на тоалетна на втория етаж на училището, съобщи директорът Тодорка Милева. 

Община Хасково кандидатства с проект за енергийна ефективност за две училища – Езиковата гимназия и СОУ „Васил Левски“, съобщи още заместник-кметът Недялка Станева. Все още не е ясно дали ще бъде получено финансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button