Хасково

Микробус ще превозва избиратели с увреждания до секциите в Хасково

Микробус с падащ борд е осигурен за превоз на хора с увреждания до избрана от тях секция в Хасково, съобщават от общината.

Хората, които се нуждаят от този транспорт, могат да го заявят от 7 до 19 часа в изборния ден на телефони: 038 590 164 и 0877 928 954.

За гласуване на хора с увредено зрение и затруднения в придвижването е определена избирателна секция № 293400079 в Клуба на инвалидите с физически увреждания на булевард „България“ №164, която е снабдена със специална рампа за достъп до помещението. Пред сградата, в която се помещава секцията, ще бъдат осигурени три паркоместа – две за автомобили и едно за инвалидни колички.

Хората с увреждания могат да гласуват в избрана от тях подходяща секция. Преценката за това дали секцията е подходяща е на самия избирател, а не на СИК. Те могат да гласуват с придружител или с подвижна избирателна кутия, когато не могат да упражнят правото си на глас в изборно помещение.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button