Избори 2021

Хасково пита Радостина Циркова – водач на листата на ПП „Републиканци за България“

„Републиканци за България“ се срещнаха с гражданите на Хасково на площад „Свобода“, за да чуят какви са проблемите им в различни области, а водачът на листата Радостина Циркова и кандидатът за народен представител Десислав Николов обсъдиха с избирателите своите идеи за развитието на България.

Родители на ученици от различни възрасти споделиха своите притеснения от дистанционното обучение и трудностите, които изпитват. Радостина Циркова подчерта, че „Републиканци за България“ предлагат изграждане на система за дигитално образование. “На тази дигитална платформа ще бъде качен целият учебен материал под формата на онлайн курсове, водени от най-добрите преподаватели в България. Системата би подпомогнала значително протичането на образователния процес в случай на нов локдаун или други форсмажорни обстоятелства. Тя ще бъде достъпна и за хора, които искат да се обучават от чужбина, както и за учащите у нас в неприсъствена форма“, каза Радостина Циркова и уточни, че партията предвижда увеличаване на разходите за образование на минимум 5% от БВП.

Републиканци за България

Не липсваха и въпроси относно социалната политика на партията. “Социалната ни политика е насочена към младите, възрастните и хората с увреждания. Искаме детски надбавки и данъчни отстъпки за всички родители, както и отпускане на безлихвени кредити за жилища за млади семейства. От друга страна, хората в пенсионна възраст трябва да бъдат поощрявани чрез проактивни социално осигурителни политики и увеличаване на пенсиите. Искаме и изграждане на съвременни домове за качествени грижи за възрастните хора“, подчерта Радостина Циркова. „Ще работим също за пълноценно включване на хората с увреждания в живота на страната чрез програми за придобиване на умения и подкрепено насочване към заетост“, допълни Циркова.

Екологията също бе една от най-обсъжданите теми. Републиканци за България разясниха, че се предвиждат няколко много солидни мерки, сред които: пълно покритие на страната със зарядни устройства за електромобили; субсидия от 10 000 лева за покупка на електромобил; два пъти повече санирани сгради за същите пари, както и поставяне на началото на прехода към зелени и енергийно независими сгради. „Залагаме също да се намали количеството на депонираните отпадъци, като оползотворим голяма част от тях чрез изграждането на различни инсталации за производство на сертифицирано гориво, което ще бъде по-изгодно икономически“, обобщи кандидатът за народен представител Десислав Николов.

Подкрепете ПП „Републиканци за България„ на парламентарните избори на 04.04 с номер 21 в интегралната бюлетина – за държава с правила!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button