Хасково

12 училища в областта с новоназначени директори

Соня Добчева

Соня Добчева

4 държавни и 8 общински училища в областта ще започнат учебната година с новоназначени директори, избрани след проведени конкурси, съобщи старши експертът в Регионалния образователен инспекторат Христина Боева.

В две хасковски гимназии конкурсите са спечелени от временно изпълняващите длъжността директор- във Финансово- стопанската гимназия това е Цанко Цанков, а в Професионалната гимназия по транспорт- Соня Добчева. Изпълняващата досега длъжността директор на Помощно училище „Петър Берон“ в Хасково Кристина Куличева също е спечелила конкурса, свиленградското помощно школо ще се ръководи от Мила Писюзева.

За 8 общински училища в региона също бяха обявени конкурси. След провеждането им официално директор на ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград е Дорина Желязкова. Директор на училището в с. Радиево е Ваня Димитрова, на стамболовското СОУ „Св. Климент Охридски“ – Гочо Гогов, на училището в с. Долно Ботево – Ани Ангелова. За училищата в селата Конуш и Големанци конкурсите са спечелени от временно изпълняващите длъжността директор- това са съответно Мариана Узунова и Елена Колязова. Директор на школото в ивайловграското с. Свирачи е Милена Балабанова, а на това в тополовградското с. Устрем – Димитър Чакъров

След проведения конкурс Димитър Кокотанеков е новият шеф на Астрономическа обсерватория „Джордано Бруно“ в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НЕИЗВЕСТЕН ПРОСВЕТИТЕЛ
НЕИЗВЕСТЕН ПРОСВЕТИТЕЛ
29.07.2010 18:29 18:29

ЧЕСТИТО “ НАСАДЕНИ “ И НЕКАДЪРНИ ДИРЕКТОРИ!
КОНК*РС ЗА ДИРЕКТОР НА УЧИЛИЩЕ ОЗНАЧАВА“ДАТА НА КОЯТО УЗАКОНЯВАМЕ НАЗНАЧЕНИЕТО НА НЕЧИЙ ЧОВЕК-ТЪРСИМ НА ЧОВЕКА ДЛЪЖНОСТ , А НЕ СПОСОБЕН И МОЖЕЩ ДИРЕКТОР! КАК ТАКА СПЕЧЕЛИЛИ ВСИЧКИ ВРЕМЕННО ИЗПЪЛНЯВАЩИ ДЛЪЖНОСТТА-АМИ СЛЕД ДИАЛОГ МЕЖДУ ВСЕКИ ЕДИН ,НАСАМЕ С КОМИСИЯТА/МОЖЕ БИ/-СВИДЕТЕЛИ ЗА ЗНАНИЯТА НЯМА,ДОКАЗАТЕЛСТВА ,ЧЕ СА НАЙ-ДОСТОЙНИ ПЪК ИЗОБЩО?!
И ПОСЛЕ-ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪРВИ НА ГИБЕЛ?!
ВЪРВИ УЧИТЕЛЮ СЛЕД НАГЛАСЕН ДИРЕКТОР И ВЪЗПИТАВАЙ ДЕЦАТА ЗА ЧЕСТНО И НЕЧЕСТНО,ЗА ДОБРО И ЗЛО……….И НАЙ-ВЕЧЕ,ЧЕ КОЙТО УЧИ И МОЖЕ,ТОЙ ЩЕ СПОЛУЧИ!!!

Back to top button