Регион

Откриха над 14 000 ментета в камиони на Капитан Петко войвода

Над 14 000 ментета – текстилни изделия и спортни обувки, са открити при проверки на камиони в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите фалшивите стоки са открити в товарен автомобил с чужда регистрация, влизащ в страната от Гърция. Румънският шофьор е представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Румъния. При щателна проверка са открити 11 914 текстилни изделия с логото на защитени търговски марки, от които 7 089 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

В района на граничния пункт са проверени още два камиона, превозващи стоки от Турция за Румъния. В единия товарен автомобил са открити 1 082 рокли, детски комплекти, пижами, както и 765 тениски, а в другия – 276 тениски с изображение на популярен анимационен герой.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button