Хаос с доставката на машините за гласуване в Хасковско

Хасково

Объркан график за доставката на машините за гласуване принуди стотици членове на секционни избирателни комисии в Хасковска област да чакат с часове да ги получат, за да запечатат изборните помещения.

Камионът с 347 машини пристигна тази нощ на паркинг край Хасково. По график, изготвен от частна фирма, те трябваше да стигнат до секциите с над 300 избиратели. Графикът обаче не е спазен, както и не е имало достатъчно микробуси, с които машините да бъдат транспортирани.

Членове на хасковски секции сигнализираха Haskovo.info, че са били извикани в 8:30 часа. Хората чакали с часове машините. Някои дори заключвали своите СИК без да са запечатани с идеята да се върнат следобед, когато пристигнат машините. „Кой ще ни компенсира за този изгубен ден в чакане на машините“, питат секционните членове.

По обяд пристигна машината за гласуване в СИК №79 в Клуба на инвалидите с физически увреждания на булевард „България“ №164 в Хасково. Това стана с полицейска охрана, като се изчакваше техникът, който да включи машината. Тук за пръв път ще се гласува машинно.

По-късно от РИК съобщиха за Haskovo.info, че има технически проблем с машината в СИК 113 в село Широка поляна. Техникът не е могъл да я включи. Така гласуването в неделя там ще е с хартиена бюлетина.

До късния следобед в РИК нямаше постъпили жалби и сигнали за нарушения в деня за размисъл.

ИЗПРАТИ НОВИНА

8 коментара

  • Умишлен хаос от страна на Общината и конкретно КМЕТА станч и зам.кмета Динко Тенев

  • Перфектна организация от страна на общината и полицията. Моите поздравления.

  • „Кой ще ни компенсира за този изгубен ден в чакане на машините“, питат секционните членове.“ Абе ЧЛЕНОВЕ някой да ви натиска на сила да сте в тези комисии нали сте там пожелание дори и накрая ви се плаща. Знаете как протичат всеки път изборите и знаете че трябва да си осигурите три дни за който ви се плаща но не точно ЛЕСНИ ПАРИ НЯМА така че сами сте си го избрали

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.