Хасково

230 585 избиратели в Хасковска област гласуват за народни представители

Избори за народни представители се провеждат в България на 4 април.

Изборният ден се открива в 7 часа и приключва в 20 часа. Ако пред изборното помещение има негласували избиратели, те могат да го сторят до 21 часа.

Гласуването става с хартиени бюлетини или специализирани устройства за машинно гласуване в секциите с над 300 избиратели. Гласоподавателите влизат в секциите с маски при спазването на дистанция и след дезинфекция.

230 585 са избирателите в Хасковска област. Те могат да гласуват в общо 491 секции. 175 избиратели под карантина заявиха, че искат да гласуват. Подвижни секции за тях ще има в общините Хасково, Стамболово, Димитровград, Любимец, Минерални бани, Свиленград и Ивайловград. 21 са секциите за гласуване на хората с увреждания. Секции има в COVID-отделенията, Центъра за психично здраве в Хасково и следствения арест.

В интегралната бюлетина са 30 партийни листи с 222 кандидати за народни представители. 8 са мандатите в 29 МИР – Хасково.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button