Линейка дежури пред препълнената с членове на секции зала „Дружба“ в Хасково

Хасково

Хасковската спортна зала „Дружба“ от снощи е препълнена със стотици членове на секции от областта.

Хората чакат с часове за да предадат изборните книжа в Районната избирателна комисия в Хасково. Пред залата дежури линейка. Досега на няколко пъти медиците са били викани за колабирали хора. Не се е налагало транспортирането им до болницата.

РИК

От РИК отчетоха, че има сгрешени протоколи. Прогнозата е, че до вечерта ще бъдат приети изборните книжа от чакащите секции.

Паркингът до спортната зала е пълен с автобуси за секционните членове. Разпънати са шатри, палатки, има и тоалетни.

Към 9:30 часа са обработени 45.82% от протоколите на СИК в Хасковска област. ГЕРБ – СДС са с 33.28% от гласовете, „Има такъв народ“ – 14.58%, „БСП за България“ – 14.42%, ДПС – 16.65%, „Демократична България – Обединение“ – 5.45%, „Изправи се! Мутри вън!“ – 4.74%.

14 коментара

  • Ясно беше че ще е така!Куцо ,кьорово,сакато се юрна за секции,а това е сложна работа.Пеканите и стари членове се отказаха заради КОВИД.

      • За всичко друго има КОВИД. А за изборите няма,училища затворени,градини , спортни школи,ресторантии др. без никакви организирани мероприятия.А ТУКА ГЪЗ ДО ГЪЗ УСТА ДО УСТА КОВИД НЯМА КОВИД.СМОТАНЯЦИ

  • ДРУГИЯТ ПЪТ ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ ДА Е САМО НА МАШИНИ / И ИНТЕРНЕТ , МИНИМУМ ЧОВЕШКИ ФАКТОР / МИНИМУМ ГРЕШКИ

  • Човешкия фактор ,никой не може и не трябва да го заменя.То,ако можело така,щяха роботи да ни управляват.

  • Това са пълни измишлютини , това беше тотална янархия от страна на организацията. Аз бях в комисия и нямаше никакви объркани протоколи бумащината за изборите беше толкова объркана но хората си направиха всичко нужно,не да обвиняват та стояхче без сън 25часа на крак под напрежение под тотален тормоз от страна на цик ,като влизат проверяващи да следят реда а те самите без маски и страшно нагли. ВчНе може цяла област да бъде събрана на едно място и да очакват че ще се справят бързо. Първо нямаше никакъв ред организиран за секциите викаха се произволно на всеки един час спираха за почивки ,тези главни членове ирганизирали всичко избягаха и се скриха дори нямаха доблеста след целия този цирк да минат покрай хората и поне да изкажат едно благодаря за това че хората не са мигнали нямат вода нито храна в профължение на часове чакайки на то и студ на вън ,там имаше възрастни жени и мъже това не е хуманно да бъдат подложени на това ,толкова години е имало избори такова нещо е нямало, те от 9 до 3ч вечерта не бяха прегледали нито една секция , нормално е хората да се натрупат ,организираните превози за бюлетините така и не дойдоха освен автобусите за селата, хората трябваше сами да мъкнат съвестно техните чували до мястото ,след страшна думатоха и с право разрешиха да влезнем , сензацията не е там че залата е била препълнена а че преди това хората седяха от 10 до 4часа на дъжда държейки чували и под един навез набъкани едни до други ,замръзнали уморени ,още от вън имаше припаднали хора ,добре че бяха полуцаите за да направят нещо а тези милки си тръгнаха и не ги интересуваше

    • Бог да я прости България щом вие сте била член на СИК!То бива неграмотност но вашата „кърти тъпомера“!

  • Станчо Дечев и Динко Тенев са виновни за организацията,.Нямат култура не знаят поне един чужд език

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.