Любопитно

Златната обувка на Петър Жеков блести в родния му Книжовник

Петър Жеков до пластикатаПластика, представляваща огромна златна обувка и футболна топка, краси от днес хасковското село Книжовник. Символът на славата е изработен от Тодор Овчаров и е посветен на легендата на ЦСКА Петър Жеков, който лично присъства на откриването й.

Петър Жеков е роден и отраснал в Книжовник. Носител е на златна, сребърна и бронзова обувка. Той е голмайстор №1 на България и в първата стотица на класацията на Международната федерация по футболна история и статистика.

Тази вечер хората в Книжовник посрещнаха Жеков със сълзи на очите, а спомените ги върнаха назад в годините. Доста от посрещачите си взеха автограф и се снимаха с легендарния футболист.

Кметът Наско Колешев връчи плакет на ЖековИдеята за символа на славата е на кмета на Книжовник Наско Колешев. Пластиката и градинката, в която тя бе поставена, са създадени за 18 дни, каза пред Haskovo.info Колешев. Според него чрез новата придобивка жителите на селото ще имат по-голямо самочувствие и това ще ги накара да се гордеят с родното си място.

По-късно тази вечер Петър Жеков бе удостоен и със званието „Почетен жител“ на Книжовник. Плакети получиха и Златин Стоянов и Делчо Овчаров, които са помогнали в миналото за изграждането на инфраструктурата на селото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
stayka
stayka
20.04.2011 20:44 20:44

i az imam mnogo hubavi spomeni,za6toto sam izrasnala i jivqla po vremeto kogato petar jivee6e na selo. imahme mnogo hubavo i spokoyno detstvo. blagodarq ti peche za hubavite spomeni.

Back to top button