Регион

ВКС потвърди 7 г. затвор за митничар, присвоил близо половин милион лева

7 г. затвор е окончателното наказание за митническия инспектор Димитър Манчев за присвояване на чужди 464 652 лв., съобщават от Пловдивския апелативен съд.

Това става факт след като Върховният касационен съд е оставил в сила решението на пловдивските магистрати, с което е намалена присъдата на митничаря от 9 на 7 г., а срокът, за който е лишен от право да заема държавна или обществена длъжност, както и от право да упражнява професия или дейност, свързана с пазене, управление и контрол на чуждо имущество, също е намален от 12 на 10 г.

Хасковският окръжен съд призна за виновен Манчев за това, че присвоил голямата сума пари на свиленградската митница в периода от юли 2016 до 20 декември 2017 г. Към 2013 г. той имал изтеглени девет кредита към различни банки, които не можел да обслужва. За това прибягнал към присвояване на различни суми от конфискувани като веществени доказателства пари, иззети от трима чужденци на ГКПП „Капитан Андреево“, защото не били декларирани. Митничарят проиграл част от сумите на хазарт в две казина.

Един от чужденците спечелил административно дело и поискал да му върнат конфискуваните 100 000 турски лири. Подсъдимият се свързал с негов представител и се опитал да разсрочи връщането на сумата, но последният се оплакал в ДАНС и случаят бил предаден на прокуратурата.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button