Спорт

Григор на крачка от втора титла за годината

Григор ДимитровСамо една победа дели хасковския тенисист Григор Димитров от втора титла за годината. В изиграния днес полуфинален мач от турнира в Дортмунд с награден фонд 15 000 долара 19-годишният ни талант победи с 6:1, 7:6 /3/ белгиеца Давид Гофен. Само преди около две седмици Григор отстрани същия съперник на финала на фючърса в Трир.

Така за по-малко от месец първата ни ракета при мъжете ще играе в Германия два финала на турнири от сериите „фючърс„.

В Дортмунд хасковлията има отлични шансове за нова титла, тъй като утре ще се изправи срещу 20-годишния германец Ян-Ленард Щруф, който е  № 485 в света. Въпреки че напоследък е в добра форма, той е спечелил само един фючърс в кариерата си и малко повече от 10 000 долара от наградни фондове – сочи личният му профил в АТР.

С класирането си за финала в Дортмунд Григор ще прибави 20 точки за световната ранглиста, в която сега заема 292-ро място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Pako
Pako
01.08.2010 9:06 9:06

Gri6ata e N1 vreme e za po golemi turniri

Back to top button