Хасково

1 563 дела за година в Хасковския административен съд

1 563 са делата за разглеждане през миналата година в Хасковския административен съд, се отчита в годишния доклад на ХАС.

Действителната натовареност на съдия е 16.28 дела месечно. От всички дела с акт са приключили 994, а 252 са били прекратени поради повдигнат спор за подсъдност, неотстранена нередовност или недопустимост на оспорването, оттегляне на оспорения акт. Броят на висящите дела в края на 2020 г. е 317. Близо 80% от подлежащите на разглеждане дела за 2020 г. са приключени до края на годината.

През периода в инструктивния 3-месечен срок са свършени общо 764 административни и касационни дела, което съставлява над 61% от всички свършени дела през 2020 г. От свършените дела със съдебен акт в срок до 1 месец след образуване на делото са приключили 287. От върнатите през 2020 г. от ВАС 196 дела, в 151 случая съдебните актове на ХАС са изцяло потвърдени.

От 2020 г. се приемат жалби и документи по делата по електронен път. От май всички адвокати, административни органи, юридически лица и организации се призовават по електронен път, чрез специално създадена за това електронна пощенска кутия: e_delovodstvo@admsudhaskovo.org. Съдът приема документи по делата и чрез Системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция „Електронно управление“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button