Регион

67 кг. златни и сребърни накити откриха на Капитан Андреево

Близо 67 кг. златни и сребърни накити са открити при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“ през първите три месеца на годината. Най-големите количества са намерени в тайници на три автобуса, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите в автобус, пътуващ по редовната линия от Турция през България за Румъния, са открити 264 златни и сребърни накити с общо тегло 4 837 гр. на стойност 55 833 лева. В тайника са открити и 280 кутии цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия и бижутата са на единия от пътниците – румънски гражданин.

Контрабанда

Още 7 977 грама златни бижута на стойност 606 252 лева са открити в тайник на друг автобус, пътуващ от Турция за Северна Македония. Накитите са били укрити от шофьора, който е с двойно гражданство – българско и турско. От началото на годината до момента това е най-голямото количество златни изделия, които са открити на „Капитан Андреево“.

През февруари е открито и най-голямото количество сребърни изделия – 47.160 кг. на стойност 235 800 лeвa. Укритието на 88 пакета с пръстени, колиета, медальони, синджири, обеци, гривни, закопчалки и гривни с черен и червен конец с орнамент, е отново в тайник в автобус, пътуващ по редовната линия от Турция през България за Сърбия.

С постановление на наблюдаващите прокурори на обвиняемите, единият пътник и двамата шофьори на автобуси, е наложена мярка парична гаранция и забрана да напускат пределите на България.

Контрабанда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button