Хасково

Башбостанджията Янко Митев: Темата „Криза“ вдъхнови писателите

Янко Митев

Янко Митев

352 творби на 176 автори са пристигнали до 0 часа на първи август за участие в традиционния хасковски конкурс за хумористична литература „Каунь“, съобщи за Haskovo.info организаторът Янко Митев.

В сравнение с миналата година участниците са с около 100 повече. „Явно тазгодишната тема на конкурса, която е за кризата, вдъхнови авторите„, коментира Янко Митев. Освен това отново може би като следствие от кризата по първоначалните му наблюдения този път прозата има превес над поезията.

Същата е и темата на хумористичния конкурс „Златен шлем“ на сръбския град Крушевац. Идеята е най-добрите творби от двата конкурса да бъдат издадени в обща книга на български и сръбски, но отново заради кризата не се знае кога ще може това да се случи.

Около една трета от участниците всяка година изпращат свои творби за участие в конкурса, каза Митев. Има и автори, българи по произход, живеещи в САЩ, Австралия, Германия, които също са се включили. Най-младият участник тази година е на 14 години, издаде башбостанджията.

Най-добрите творби ще бъдат обявени и наградени традиционно на 7-ми септември. Заради кризата първата награда за разделите поезия и проза няма да е 500 лв. като предишни години, а 499 лв., каза Митев.
От седми септември ще може да се намери и новото издание на вестник „Каунь“. Той ще бъде разпространяван на ръка и в РЕП-а до театъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button