Децата се връщат в училищата по график от 12 април – ВИДЕО

Хасково

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училищата от 12 април, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

Присъственото обучение се връща към схемата от преди 22 март и в класните стаи влизат учениците от 7, 8 и 10 клас. Ако ситуацията позволява, от 26 април в клас ще се върнат учениците от 5, 9 и 12 клас. Зрелостниците ще приключат по-рано учебната година. За тях графикът ще е от 26 април до 14 май. За учениците от 6 и 11 клас е заложено да се върнат в училищата от 17 май.

Ще бъдат възстановени дуалните форми на обучение, както и практическите занятия и индивидуалните изпити и дейности. Присъствено ще учат и класовете, които са с по една паралелка в съответните училища.

Министърът отчете, че сега има по-малко заразени и болни учители в сравнение с втората вълна през ноември, което се дължи и на поставените ваксини.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

7 коментара

  • Училище по график… Звучи като ваксинация, изглежда като трапанация, а в същност е идиотизация.

  • Защо чак сега обявявате конкурса на Детските градини до сега в вдната работеше една дето не е ходила никога на конкурс, а в другата една пенсионерка и бивша директорка на друга драдина.

  • Защото чакат да им помогнат от обината – нали са техни хора, да да се нагласят докато са още на власт…

  • То нали вече е заложено конкурсите да са публични , къде го изпуснаха това..

  • Конкурсите за директор или ръководител трябва да е публичен, да присъстват и гражданите и да задават открито въпроси, касаещи кандидатът който ще заеме длъжността. Обаче тук не све случва така, защото сме малък град, има много кумове, роднини и приятелски начела се назначават хората за съжаление; ЕДИН ДИРЕКТОР ТРЯБВА ДА ИМА ДОСТОЙНСТВО, А НЕ ДА СЕ КРИЕ И ДА МЯУКА И КАТО МУ ЗАДАДЕШ НЯКАКЪВ ВЪПРОС ТОЙ ДА НЕ МОЖЕ ДА ТИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА, ЗАЩОТО НЕ РАЗБИРА ОТ МАТЕРИЯТА КОЯТО УПРАВЛЯВА. Един директиор и по-точно длъжността директор която заема трябва да е компетентен човек, който трябва да си разбира от работата, да говори книжовен език и да се държи нормално с персонала си. И да чете законите и да гио прилага – грамотно, а не на това което се натъкваме да не разьбират законите и да ме могат да ги прилагат правилно.

  • МАНДАТНОСТ НА ДИРЕКТОРСКИТЕ ПОСТОВЕ по училища и детски градини. Не може едни нечовеци да стоят с години вече на постове, до тормозят цели колективи, да крещят като махленки и да ги държат на стола с нагласените конкурси и с платените им чадъри.

  • Искат, не искат властта вече не е същата, статуквото не е същото – герберите ще си спасяват задниците и за да не им лъснат личните далавери вече са готови да хвърлят всеки друг дето им се е мазнил и отчитал на гневния народ. Затова бъдете сигурни, че ще падат глави на директорки на училища.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.