Хасково

Хасковлийка: Вълкът от Кенана ме ухапа. Продължават хайките за залавянето му

Прословутият „вълк от Кенана“, както стана известно животното, което от няколко месеца се разхожда из лесопарка и близката вилна зона, е ухапал тази сутрин млада жена, сигнализира тя пред Haskovo.info.

Хасковлийката разхождала кучето си във вилна зона „Куба“ малко преди 7 часа, когато от необитаем парцел изскочил вълкът и тръгнал към нея. Тъй като го била срещала и преди и знаела, че той проявява интерес към кучето й, жената взела домашния си любимец в ръце. Тогава дивото животно я захапало за крака, разказа тя. Последвало обаждане към тел. 112 и посещение при лекар, който назначил лечение.

Вълк
Животното беше заловено през февруари, но успя да избяга от зоопарка

Животното стана популярно с това, че от есента насам непрекъснато се появява в парк Кенана и във вилна зона „Куба“. Сигналите за това са многократни. То беше заловено от служителите на Общинското предприятие „Екопрогрес“ през февруари и настанено в зоопарка. Тогава стана ясно, че вълкът е от женски пол. Само ден по-късно животното успя да надхитри гледача и да избяга.

Според всички виждали вълка досега той е дружелюбен и обича да играе с кучетата. Днешното нападение пострадалата хасковлийка си обяснява с това, че животното е гладно. Заедно с него имало и куче, което тя определя като опит за събиране на глутница.

В района има много млади семейства, отделно от това много хора посещават Кенана и това е притеснително, коментира жената. Тя е против агресия срещу вълка, но настоява той да бъде заловен отново. Самата тя била подала сигнал към „Екопрогрес“ преди месец, но и досега животното не било заловено.

Вълк
И преди е имало сигнали от вилна зона „Куба“

От Община Хасково коментираха, че опитите вълкът да бъде повторно заловен не са спирали. Непрекъснато има хайки и обходи като служителите се опитват да заловят животното хуманно, обясниха пред Haskovo.info от кметството.

От там уточниха, че след бягството на вълка от зоопарка е имало два сигнала, като последният е бил, че животното е забелязано на магистрала „Марица“ на повече от 50 километра от Хасково. Това се е случило на 23 март. Въпреки това хайките из Кенана не са спрели, увериха от общината.

След подадения тази сутрин през тел. 112 сигнал от „Екопрогрес“ са се консултирали със специалисти за нападението и според тях е много вероятно да не става въпрос за вълка, защото тези животни не бягали след нападение. Те се съмняват, че нападението е дело на бездомно куче.

Още новини по темата ВЪЛК   |  ИЗПРАТИ НОВИНА

22 коментара

 1. Няма ли най-после някой да го гръмне този вълк? Майки с малки деца се разхождат там!

  1. Шурето рабти в Швейцария. Значи казва, че в такъви случаи държавата назначава служебен адвокат на вълка. Който не вярва може да го види в интернет!

   1. Оставете го на мира обърка ли се с бездомно куче не не трябва да го гърмите просто оставете го да си живее защото природата ще ви отмъсти оставете г

 2. Вълкът е дружелюбен!!!Явно по някакъв начин си е заслужил ухапването!!!Колко хора го срещнахме един не ухапа а Вас защо ли???!!!

 3. това са пълни глупости за отзоваването ,аз живея във вилна зона Куба 2 и многократно сме подавали сигнали за вълка ,но няма реакция !!!

 4. Лъжкиня,покажи се МА,или е измислена историята само и само да гръмнат хайванчето,защото некадърниците ги мързи да слезнат от колата и да го хванат.Сега ще платят на авджии да го гръмнат.Хиляди го видяха по алеите и знаят,че е безобидно животното.

 5. Лъжа
  Пълна лъжа
  Само за да си разхождаш кюпечето спокойно да не го тъкова вълка си измислила ЛЪЖАТА

 6. Как ще се разхожда ВЪЛК, не стигат бездомните кучета, които са страшно много в нашия град!!! Общината трябва да вземе необходимите мерки за справяне с този проблем незабавно! Агресивни или не мястото им не е на улицата!

  1. Ма той женски ма! Ко са плашиш? Или пък се надяваш, ах ти Червена Шапчице…

 7. Най-после нещо да се случва в тоя тъп град. Само да сте го барнали хайванчето!!!

 8. Стига глупости , много си е добра вълчицата , дори я е страх от хора , като съм й давал храна не иска да яде , а вие ми говорите ,че е нападнала човек

 9. Стига глупости , много си е добра вълчицата , дори я е страх от хора , като съм й давал храна не иска да яде , а вие ми говорите ,че е нападнала човек

 10. Много хора в тая държава ги ‘апят мУхите.

  Сам вълк ще нападне човек, когато група роми намалят музиката доброволно.

 11. Пълни глупости, снимки като видя и доказателство че тая не си измисля тогава ще и вярвам. Тъпи лелки дето им е скучен живота ходят да приказват глупости, що да не си го напрайм по интересно и да си съчиним история за животинката. На никой нищо не е направила до сега и изведнъш няква шматка с пинчер я бил захапал да бе да.

 12. карам от над 20 години колело в Кенана, не съм го виждал тоя вълк, не е ясно къде е ходила тая госпожа и кой точно я е ухапал, може да е някое друго бездомно куче или пък нейното, така че да не и се връзваме на приказките, а който го е страх от мечки да не ходи в гората, да си седят в парка, хем има и безплатен интернет, хем може да лъже колкото си иска

 13. от 20 коментара само 2 са против и 18 са за вълчето, понеже е отгледано от човек, най-добре е да се залови и да се даде на зоопарка, в противен случай някой психопат/ка ще го убие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button