Хасково

Затварят булеварда до Бизнесцентъра в Хасково заради сеч на опасни тополи

Сечта на опасните тополи в Хасково ще продължи в неделя, съобщавата от общината.

Булевард „България“ ще бъде затворен от 8 часа сутринта в участъка от Бизнесцентъра до сградата на съдебната палата. Автомобилите ще се движат по обходни маршрути през улица „Цар Освободител“.

Както Haskovo.info писа, над 120 са опасните тополи покрай хасковската река. От кметството планират те да бъдат заменени с нов вид италиански тополи.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
09.04.2021 18:55 18:55

Бакански пак е дал някой лев да му изчистят паркинга.

стажант-лесовъд 3 разред
стажант-лесовъд 3 разред
09.04.2021 22:06 22:06

кой журналис ше попита общината кво стана с отсечените тополи, продадоха ли ги, пари взеха ли и как ще засадят нови тополи и къде, когато корените на старите са на поне 10 метра в земята, с багери ли ще ги вадят или ше взривяват?

Анонимен
Анонимен
09.04.2021 22:28 22:28

Дървесината от отсечените тополи не е съществени количества, за да има значение какво е станало с нея. Тук не говорим за 1000 тона. Все пак това да само няколко дървета. А тополите нямат голяма коренова система и няма да е чак толкова сложно изкореняването на дънерите.

Back to top button