Хасково

Костадин Калъпов: Играта на баскетбол е като човешките взаимоотношения

Практическите игриПетима учители от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се завърнаха от 5-дневен семинар на Кипър. Темата на форума бе „Спорт чрез мир“. „Бяхме приятно изненадани, че участниците в обучението са позитивни млади хора от целия свят с идеята, че това, което правят е значимо“, коментираха някои от участниците. Освен група от България, на семинара са участвали и представители от Мароко, Гана, Израел и САЩ. Бъдещите преподаватели по мир чрез спорт са били обучавани от представители на Университета в Хавай.

„Хубавото беше, че нямаше само лекторски сесии, а имаше и практически игри, които бяха поднесени като случаи на нетолерантност и нетърпимост“, коментира директорът на хасковското училище и участник в семинара Костадин Калъпов. Според него играта на баскетбол е като човешките взаимоотношения. „Когато единият не е добър, той е изолиран и не му се подават топки“, даде пример Калъпов. Той е категоричен, че със завръщането си в България, хасковската група е донесла със себе си идеята за обучение за мир чрез спорт и за решаване на конфликтите вътре в себе си и извън тях, които да споделят с други техни колеги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button