Хасково

Над 13 000 деца влязоха в училищата в Хасковско

13 438 деца от днес се обучават присъствено в училищата в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

7 918 са учениците от 1 до 4 клас, децата от 7, 8 и 10 клас са 5 520. В класните стаи са и учениците от 5 до 12 клас, обучавани в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.

Учениците от 7, 8 и 10 клас ще учат присъствено до 23 април, след което в класните стаи се връщат децата от 5, 9 и 12 клас. За учениците от 6 и 11 клас е заложено да се върнат в училищата от 17 май.

Допуска се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас.

От днес отварят и заведенията на закрито при 50% капацитет и работно време от 6 до 23 часа. Дискотеките при същия капацитет трябва да заработят от 29 април.

От 12 април се допуска провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button