Хасково

8 месеца по-късно глобиха майор Тошев за блокадата на магистрала „Марица“

Офицерът от резерва майор Иван Тошев е получил днес наказателното постановление за 20 лв. от Пътна полиция за блокадата на автомагистрала „Марица“ на 4 август 2020 г.

Актът беше съставен след антиправителствения протест. В него е записано, че като пешеходец се е движил по пътното платно и е създал опасност за движението и предпоставка за настъпването на пътно-транспортно произшествие, с което е нарушил Закона за движение по пътищата. При получаването на акта той е написал върху него „Не е вярно! Оставка!“. Тогава Тошев започна акция под наслов „Подкрепи протеста с максимум 1 стотинка“. 20 лв. бяха събрани от протестите в Хасково и София.

Протест

Според Тошев той е санкциониран по Закона за движението по пътищата заради участие в протестите лятото, тъй като полицията била безсилна да наложи наказание по Закона за събранията, митингите и манифестациите. „Протестът беше допустим по Закона за събранията, митингите и манифестациите, защото блокадата на магистралата нито е била забранена от кмета на Общината, нито е издавана заповед от кмета за прекратяването й. А кметът е единственият компетентен орган преценяващ легитимността на протеста и имащ право да го прекрати“, смята Тошев.

Сега офицерът от резерва ще обжалва наказателното постановление в съда. Той ще атакува и плащането на глобата по банков път.

5 коментара

  1. Иван Тошев оплачи се на арменския поп ,а по добре на поп Златко от частната църква до пазаря.

  2. Лични права на индивид не могат да нарушават колективни права на други индивиди!

  3. Малко са. За това че пречи на движението трябва 200 ни 20.стига вече с тези тъпотии

  4. Полицията, го глобява не за това, че участва в протеста, а за това, че е нарушил закона, като се е разхождал пеша по магистралата. Кое е неправилното? Нали някой ще го блъсна, за да се избегне това е предвидена глоба, да не се стига до такива трагедии.
    Ако беше протестирал извън пътното платно, нямаше да го глобяват. Ми тези хора които пътуват, какво да направят, как да се придвижат. Протестите против правителството е хубаво да се правят пред правителството. Ми ако някой, реши да протестира пред входната врата на някой, това означава ли, че този дето е в домът си, няма право да излезне докато се протестира. Кой е прав, кой е крив? Аз съм за протестите, свободата, равенството и благото на всички хора. Много съм щастлив, че живеем във време, в което с мирни средства могат да се решават обществени проблеми.
    Желая на всички здраве и щастие. Народа ни да пребъде и всички надвиснали опасности да отминат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button