Хасково

Засадиха атласки кедър на „Ямача“ в Хасково

25 фиданки атласки кедър бяха засадени в ранния следобед в хасковския парк „Ямача“. Акцията е по повод 20-годишнината на Общинското лесничейство и Седмицата на гората.

Кметът Станислав Дечев призова гражданите да се включват в подобни инициативи. Той каза, че общината ще продължи със залесяването в Хасково – явор ще бъде засаден по булевард „Васил Левски“, нови тополи ще има на мястото на отсечените покрай реката, предвиждат се и нови паркове със зеленина.

Залесяване

Директорът на Общинското лесничейство Георги Масларов заяви, че предприятието се грижи за 11 502 хектара гори. За последните 5 г. са съставени 486 акта на бракониери, като глобите са за близо 60 000 лв. Има конфискувани коли, резачки и 8 коне. 231 преписки са дадени на прокуратурата, като има условни и ефективни присъди. Приходите на общинското предприятие за периода са над 6 млн. лв.

2 коментара

  1. Нека господата с костюмите се поразходят из горската пътека зад помощните игрища на Ямача и да видят колко паднали дървета има и не е ли редно да се извърши санитарна сеч с цел поддръжка на гората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button