Хасковски гимназист е отличен в националното състезание „Практични финанси“

Любопитно

Сборен екип от гимназисти от страната се класира на второ място в Националното състезание „Практични финанси“. В него участва и 11-класникът Добромир Тодоров от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково с преподавател Славейка Запрянова.

Състезанието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с организацията JA Bulgaria. Целта е насърчаване на предприемаческото образование в страната и развиване на финансовата грамотност. За финалния кръг бяха класирани 92 ученици на възраст между 16 и 19 години.

Задачата на учениците беше да влязат в ролята на стажанти към Министерството на финансите, които и да предложат иновативна, приложима и реалистична комуникационна кампания насочена към развиване на елементите на финансовата грамотност на уязвимите групи. Екипът с участие на хасковския гимназист разработи кампания под надслов „Финансово бъдеще от големи за малки“, основана на интересни и иновативни образователни подходи.

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.