Преизбраха Румен Сираков за районен прокурор на Хасково

Хасково

Румен Сираков ще е втори мандат районен прокурор на Хасково, съобщават от Висшия съдебен съвет.

Днес прокурорската колегия на ВСС го е избрала единодушно с 9 гласа „За“ и нито един глас „Против“. Другият кандидат в конкурса беше заместник-районният прокурор Мария Кирилова. Haskovo.info припомня, че конкурсът беше обявен миналото лято заради изтичането на мандата на Сираков.

Прокурор Румен Сираков е с над 20 години юридически стаж. Според концепцията си за стратегическо управление, прокурор Сираков мотивира участието си в процедурата с натрупания професионален и управленски опит и умения през периода на първия си мандат като административен ръководител.

Подкрепа за кандидатурата са изявили членовете на ВСС Гергана Мутафова и Евгени Иванов, както и главният прокурор Иван Гешев. Те са се обосновали с натрупания опит на прокурор Сираков като административен ръководител, успешния му първи мандат и добре изготвена концепция за стратегическо управление, допълват от ВСС.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.