Хасково

Награждават изявени учители в Хасково

Тереза Андонова да бъде удостоена със званието Почетен гражданин на Хасково предлага с докладна за априлската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Тереза Андонова
Тереза Андонова

Това става след постъпило предложение от Управителния съвет на Алумни сдружение ЕГ – Х и Инициативен комитет на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Тереза Андонова започва своя трудов стаж през 1970 г. Тя е сред първите учители, които полагат началото на вече утвърдилата се в годините традиция в Хасково да се изучават европейски езици. След като завършва Немска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ тя е назначена да преподава в започналия експериментален първи випуск с интензивно обучение на немски език. След създаването на Немската езикова гимназия през 1971 г. става водещ учител, след когото поемат и други. В годините, през които е работила само в Езиковата гимназия, Тереза Андонова е подготвила стотици ученици от различни поколения. Тя има ярка обществена дейност, се казва още в докладната. През 1999 г. е избрана да представлява учителите от Хасково на приема на президента на България по случай 24 май. През 2005 г. е удостоена с престижната награда „Неофит Рилски“.

С друга докладна от Захариева се предлага удостояване на няколко преподаватели със званията „За заслуги към образованието и културното дело“. Носител на отличието в категория „Учител в предучилищното образование“ да бъде Веселина Петрова от Детската градина по изкуствата. За наградата при „Учител в начален етап или прогимназиален етап на образованието“ се предлага Диана Желязкова, която е учител по руски език в СУ „Св. Паисий Хилендарски“. За наградата в категория „Учител в гимназиален етап на образованието“ е предложен инж. Станимир Даскалов, който е учител по информатика и информационни технологии в ПГДС „Цар Иван Асен II“. За „Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело“ е предложен Даниел Русев, който е ръководител на арт школа „Дъга“ при Младежкия център.

3 коментара

  1. Във всяка сфера тези, които си работят, изнасят количеството работа и си гледат съвестно задълженията са незабележими и не получават никакво призвание! Техните успехи са нищо, тяхната работа е задължение и те като роби са длъжни винаги да я вършат на ниво, експресно и безгрешно – без право на отбой и винаги на линия – без емоции и лични грижи! НО ТОВА НЕ СЕ ЦЕНИ! Обикновено тези другите с милите приказки, с дипломатичните изказвания и винаги съгласните и услужливите се толерират. Тяхното едно нещичко е голяма работа! Но открай време е било така и така ще си остане – субективизъм и лични пристрастия!

  2. Да, но дали се очаква от носителите на прогреса просто тихо и кротко да си вършат работата? Откъде идват тогава иновациите? Че то не е ли редно всички да си вършат работата? Или вече за това, че си си свършил работата за която ти плащат трябва и да те наградят? Егати хората дето сте. После викаме, че държавата ни била скапана. Всички трябва да си вършат работата, не да се подсмърча, че видите ли имало такива дето „тихо и кротко“ си преподавали, пък видите ли не били наградени!
    Честито на оценените!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button