Регион

Митничари откриха над 2 000 недекларирани дрехи

Снимки Агенция Митници2 041 контрабандни текстилни стоки с митническа стойност 17 033 лв. са открили служители на Митница Свиленград при проверка на товар, представен пред Митническо бюро Хасково.

По метода на анализ на риска е проверен камион с български регистрационен номер. Водачът – български гражданин, е представил търговски и превозни документи за четирима получатели от Хасково и един получател от София.

Установено е, че в предната част на превозното средство, укрити между обявените стоки, се намират недекларирани в превозните и търговски документи 43 кашона.

Част от контрабандата Те съдържали 1795 блузи от търговските марки „POLO RALPH LAUREN“, „BURBERRY“, „ТОММY HILFIGER“ и „LA MARTINA“, 108 мъжки ризи с дълъг ръкав, носещи търговска марка „LA MARTINA“, 118 колана от естествена кожа „LA MARTINA“, както и 20 панталона от „ТRUE RELIGION“.

В случая водачът на товарния автомобил е превозил стоки през външна граница на Европейския съюз, без знанието и разрешението на митническите органи.

Административното наказание, предвидено за митническа контрабанда, е глоба от 100 до 200 на сто върху митническата стойност на стоките, а контрабандните стоки се отнемат в полза на държавата независимо от това чия собственост са. Задържан е и камионът, съобщават от Агенция „Митници“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button