Хасково

54 месеца затвор получи шофьор на автобус за контрабанда на 33 кг. марихуана

4 години и 6 месеца затвор получи от Хасковския окръжен съд 29-годишният сръбски шофьор на автобус Йетон Рамадани, съобщават от прокуратурата. Мъжът е глобен с 50 000 лв.

Той е признат за виновен за контрабандата на близо 33 кг. марихуана на стойност 131 729 лв. Haskovo.info припомня, че Рамадани и Мерджим Бейтулау бяха арестувани на 1 март миналата година при опит да преминат в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ с автобус без пътници. Дрогата беше скрита в прясно изграден тайник, а миризмата на силикон в автобуса, усетена от митничарите, издаде двамата сърби. Тогава шофьорът Рамадани каза, че механикът Бейтулау не знае за дрогата и по-късно беше освободен от ареста. Водачът призна, че е събирал пари за лечението на болната си майка.

Марихуана

 

В края на февруари 2020 г. от транспортната фирма възложили на Рамадани да откара един от автобусите за ремонт до Бурса, Турция. Преди да потегли от Сърбия той се съгласил да прекара 33 пакета с марихуана, които укрил в специално изработен тайник в багажното отделение на автобуса. Рамадани приел поръчката от негов познат – сърбин, който обещал да му плати 3 000 евро. Пратката трябвало да бъде предадена на мъж, който щял да чака на магистралата близо до Бурса.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button