Хасково

Санкционират 7 партии заради непочистени плакати в Хасково

7 партии и коалиции ще бъдат санкционирани заради непочистени агитационни материали, съобщават от община Хасково.

Както Haskovo.info писа, премахването на предизборните плакати трябваше да стане в 7-дневен срок след изборите за народни представители, които бяха на 4 април. Депозит от 1 000 лв. в общината бяха внесли ГЕРБ, БСП, БНО, „Републиканци за България“, ВМРО и ДПС.

Проверка на КОРЗ е установила, че само „Републиканци за България“ са почистили плакатите си. Техният депозит ще бъде възстановен, а на останалите партии – задържан, защото не са си отстранили агитационните материали.

Плакатите не са си почистили и от „Демократични България“ и „Изправи се! Мутри Вън!“. Те не са внесли предварително депозит в общината. На председателите на двете политически формации ще бъдат изпратени покани за съставяне на акт за установяване на административни нарушения. Размерът на санкциите е от 1 000 до 5 000 лв., допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Разбирач
Разбирач
16.04.2021 16:44 16:44

Тия олигофрени от ДъБъ и мутрите не са внесли и депозит.

Mümün Karasel
Mümün Karasel
16.04.2021 16:49 16:49

А ГРОБ и ДПС? Щото на ДПС са в кв. Хисаря – там проверихте ли по улиците??

Back to top button