Съкратиха шефа на ИАРА – Хасково след залавяне на бракониери

Хасково

Дългогодишният шеф на ИАРА – Хасково Костадин Костадинов е съкратен от длъжност.

Това е станало в края на миналия месец със заповед на директора на Изпълнителната агенция. Костадинов заяви пред Haskovo.info, че за него отстраняването му от работа е свързано с поредното залавяне на бракониери на язовир „Ивайловград“.

Ставало въпрос за общинар от Маджарово, който е хванат да бракониерства с мрежи на язовира в средата на ноември миналата година. Това е станало по сигнал на любители рибари, които са се обадили на телефон 112. На място пристигнал Костадинов. Друг представител на общината върнал пътуващия към язовира полицай, последвали заплахи към Костадинов, включително и за неговото уволнение.

Бракониери

В крайна сметка рибарите отново се обадили на 112, полицията пристигнала, а Костадинов съставил акт на нарушителя. Сега бракониерите обжалват глобата в Харманлийския районен съд, като заседанието е насрочено за края на април.

Костадин Костадинов, който няколко пъти е отличаван от ръководството за работата си, обжалва отстраняването си от служба пред Хасковския административен съд.

Haskovo.info потърси за коментар общинарите от Маджарово, но те не отговарят на телефоните си, а от кметството заявиха, че са в движение извън администрацията.

Възстановиха на работа съкратения шеф на ИАРА – Хасково

13 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.