Хасково

Прясно мляко, сирене и яйца на 30-градусова жега

ПазарчетоДомашно приготвено сирене, прясно мляко и яйца се предлагат от години на нерегламентираното пазарче пред малкия Бизнесцентър в Хасково. 

Въпреки че стоката не е минала през никакъв контрол, продавачите, които не пожелаха да се представят, не се оплакват от липсата на купувачи. Килограм сирене се харчи за около 3 лева, а литър прясно мляко върви за левче, установи проверка на Haskovo.info.

Инспекторите от регионалната ветеринарно- медицинска служба последно са правили проверка на пазарчето миналата година. „Ще направим инспекция отново“, заяви началникът на службата д-р Джемил Читов, потърсен от Haskovo.info за коментар.

Миналата година няколко души са били глобени. „Голяма част от нарушителите за минути са прибрали сергиите си и са избягали като са видели инспекторите. За тяхно голямо учудване възрастни жени с бастуни светкавично са изчезнали от мястото, за да избегнат санкции.„, обясни д-р Читов. 

Той допълни, че глобата за нарушителите е доста солена. Започва от 1 500 и стига до 3 000 лева.

Пазарчето Пазарчето

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.08.2010 14:10 14:10

Браво на Вас, до тези баби ли стигнахте.С техните глоби ще оправим БГ?Съгласен съм, че не им е мястото там в тази жега, но какво да правят със 100 лв. пенсия.Вие вземете да си купите месо от Лотус-а до МБАЛ и от Авеню, да видите какво е и да напишете една статия за тях.Продават развалени меса и колбаси.Оставете бабите.

xaxa
xaxa
05.08.2010 14:54 14:54

вчера видях 1 детенце си играеше в пясака пред нас при 35 градусова жега,трябва веднага да го глобите ,в такова топло време а то играе на общинкса земя,грехота!А стига е на тия бабки посегнахте, тццц хората от хубаво ли са там е,ходят да вземат по 2-5 лв на ден за хляб и вие и на тях косур намерихте ЕВАЛА

pazardjiq
pazardjiq
05.08.2010 16:16 16:16

Ostavete babite,o gospoda ot HEI,nima ste slepi da vidite NUJNIKA koito obslujva prodava4ite na zelen4ukoviq pazar.Celiq grad se hrani ot tehnite race s koito samora4no si miqt akoto v nujnika,tam nqma kazan4eta nito te4en sapun a dumata DEZINFEKCIQ e 4ujdica za kakite koito sabirat po 30 stotinki.palna mizeriq v centara na oblasten grad-sramota e.

гост
гост
06.08.2010 9:23 9:23

НЯМА ЛОШО, ЧЕ БАБИТЕ СИ ЗАРАБОТВАТ НЯКОЯ СТОТИНКА ВЪРХУ МИЗЕРНАТА ПЕНСИЙКА. ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА СИ РЕШИ ОТКЪДЕ ДА СИ КУПУВА ЯЙЦАТА И И ДР.
АМА НАЛИ НАЙ Е ЛЕСНО ДА ПОГНЕМ НАЙ-БЕЗЗАЩИТНИТЕ И БЕДНИТЕ……..

Петър Делчев
Петър Делчев
06.08.2010 11:02 11:02

Много разбират, ама дали знаят какво е домашно сирене ? Дали знаят, че за разлика от това по БДС (не палмовото) не се прави от пастьоризирано, а от сурово мляко и не се влага калциев дихидроксид ? Дали им е ясно, че ако е на 30 градуса просто ще зрее малко по-бързо ? Могат да се развалят химиите в магазина, а не домашните продукти !

А прясното мляко ? Ами то се вкисва, ако е много топло – става кисело мляко (огурт), както са го правили навремето от сурово мляко. При ферментацията се унищожават голяма част от някои бактерии, вкл и тази на салмонелозата. Но нали ни научиха да ядем пастьоризирано (варено) мляко (което е отровно!!!!) и сега ни убеждават колко е вредно суровото. Еми в крайна сметка, ако е престояло повече и потре*ителя все пак иска да го превари (заради модата) най-много да му се пресече и да стане на една хубава извара и следващия път да внимава от кого купува. Но аз си го хващам сурово и не ми пука, ако ще 3 дена да е стояло на пека !

Тъй, че малко да се ограмотят преди да ми правят тези проверки ! Това не са полуфабрикатите в магазините (които искат да купуваме, а не домашните продуктите от пазара), ама няма да стане тяхната !

Back to top button