Хасково

Първокласниците повече, родителите искат целодневната форма

Първокласници2504 са записаните до момента първокласници в областта, съобщи за Haskovo.info експертът в Регионалния инспекторат по образование Христина Боева. Това са над 200 деца повече в сравнение с миналата година.

Засега в община Хасково на 15 септември училищния праг ще прекрачат 1036 първокласници, очакванията обаче са дотогава броят им да нарасне още. Миналата учебна година първи клас в общината са завършили 963 деца. 

Всички 62 училища с първи класове в областта са заявили готовност за целодневна организация на обучението в първи клас, допълни Христина Боева. Засега такива ще са 82 от общо 108 паралелки първи клас в региона, до 15-ти септември обаче вероятно броят на паралелките с новата форма на обучение ще нарасне, очакват експертите.

Има голям интерес към целодневната форма при първокласниците, защото децата са малки, а така родителите са спокойни, че има кой да ги занимава до 16 часа„, коментира Боева. При записването на малчуганите в първи клас родителите попълват декларация каква форма на обучение избират за децата си – полудневна или целодневна. Така в едно училище с например 4 първи класа може да има две паралелки с целодневна и две с полудневна форма, обясни Боева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.08.2010 16:33 16:33

Браво.
Добра новина.Дай Боже все повече деца:)(

...
...
05.08.2010 16:54 16:54

Браво!!! Ето това вече е наистина добра новина. Това означава, че се повишава раждаемостта. Супер

Back to top button