Любопитно

Пловдив чете Иван Николов и Петър Марев

Поетичен сборник „Пловдивски рецитал“ състави след многогодишен труд поетът и публицист Асен Димитров – Феликс. В него са включени и стихотворения на Иван Николов (1937-1991) и Петър Марев (1937-2018) – ярки имена в летописа на литературно Хасково.

Книгата съдържа 43 стихотворения, написани от 36 автори между 1961 и 2020 г. Общото между тези творби, създадени в рамките на почти шест десетилетия e, че те са написани в Пловдив, и са високохудожествени образци на българския класически стих. Авторите са подредени по възраст, под всяко стихотворение е отбелязана годината на написването му. Най-възрастният автор е роден през 1926 г., а най-младите – през 1975 г.

„Тъй като не можах да построя чешма за поколенията, реших да събера стихове от поетите, живели и творили под тепетата, за да не бъдат забравени, да се знаят от хората, които ще дойдат след нас“, казва Асен Димитров за уникалната антология.

Петър Марев
Петър Марев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button