Хасково

Анкетират домакинства в 37 селища в Хасковска област

До месец юни ще продължи започналото анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот 2021“. То се провежда от екипи на отдел „Статистически изследвания – Хасково“ на Териториално статистическо бюро „Юг“ – Пловдив .

Специално обучените анкетьори събират актуална информация за моментното състояние и динамиката на доходите, както и за нивото и структурата на бедността и социалното изключване на национално и европейско ниво. Те ще посетят домакинства във всички общински центрове в Хасковска област, а също в Меричлери и селата Ангел войвода, Брод, Българска поляна, Войводово, Върбово, Голямо Асеново, Горски извор, Долно Луково, Елена, Ефрем, Жълти бряг, Злато поле, Караманци, Криво поле, Левка, Любеново, Малко Градище, Пчелари, Родопи, Сива река, Синапово, Узунджово, Устрем, Царева поляна, Широка поляна.

Изследването обхваща размера на домакинството, форма на собственост на жилището и неговото обзавеждане, възраст, пол, образование, семейно положение, икономически статус и други данни за членовете на домакинството. Фигурират и въпроси за структурата на доходите от работна заплата, социални помощи и др. В анкетата има и въпроси за достъп до образование, здравен статус и достъп до здравно обслужване. Предмет на проучването са също икономическата активност, заетост и безработица на лицата на 16 и повече години, социални услуги и програми и участие на домакинството в тях.

Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз съгласно Европейска директива. Получените данни се използват за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

Домакинствата са включени в извадката чрез случаен подбор, което гарантира представителност на резултатите, посочва Националният статистически институт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пейо
Пейо
18.04.2021 22:36 22:36

Поредната тъпотия за която плащаме.

Back to top button